vineri, 17 septembrie 2010

Itinerariu turistic in Brasov

Odata ajunsi in Brasov va propun un traseu superb avand ca punct de plecare Piata Sfatului. Itinerariul va cuprinde partea centrala a orasului, respectiv vizitarea fortificatiilor medievale dintre care cele mai reprezentative sunt Turnul Alb, Turnul Negru, Poarta Ecaterinei, Bastionul Tesatorilor, Strada Sforii, Turnul Vanatorilor, Turnul Funarilor, Turnul Lemnarului.
Turnurile de observatie si bastioanele care au supraviatuit timpului prezinta azi aspecte de epoca din puternica cetate de odinioara.

Turnul Alb



Prima locatie propusa vizitarii este  Turnul Alb, care dateaza din sec. al XV-lea si era deservit de breazla cositorarilor si aramarilor. In turn existau cinci nivele de galerii de lemn pentru aparatori si paznici, care spre exterior aveau guri de tragere pentru pusti si tunuri mai mici. Capacitatea de aparare a turnului era sporita de cele patru balcoane de unde se puteau turna lichide fierbinti asupra atacantilor.

Fortificatiile  Dupa Ziduri




Aici veti intalni un minunat si placut loc de plimbare. In secolul al XIV - lea surplusul de apa din paraiele care curgeau prin Scheii Brasovului a fost deviat printr-un canal artificial numit Graft. Aproximativ la mijlocul lungimii zidurilor se afa Bastionul Graft, intretinut pe costurile breslei selarilor. El facea legatura intre Turnul Alb si incintele de aparare ale orasului.

Turnul Negru


A fost ridicat in secolul al XIV-lea . La 23 iulie 1559 a fost lovit de un trasnet si a ars, ramanandu-i numele sub care este cunoscut azi. El avea in interior galerii pe trei etaje iar la fiecare etaj existau pe fiecare latura cate doua guri de tragere. Legatura cu fortificatiile orasului se realiza printr-un pod mobil. In incinta turnului se poate vizita colectia de arme albe de foc.

Poarta Ecaterinei


 Poarta Ecaterinei este cea mai bine pastrata poarta de acces in oras. A fost ridicata in 1559 pe cheltuiala magistratului Johannes Beckner, fiind principala poarta de acces catre oras dinspre Schei, avand in plus si rol de bastion de colt.

La poalele Tampei se afla zidul cetatii medievale, zid ce inglobeaza Turnul Vanatorilor, Turnul Lemnarului, Turnul Funarilor si Turnul Artei, turnuri de veghe. Intrarea in aceste turnuri este gratuita si chiar merita vizitate. Pentru a va convinge ca merita vizitate postez imagini cu acestea.

Turnul Vanatorilor







Turnul Funarilor







Turnul Lemnarului







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu